piątek, 17 marca 2017

Bio czekolady

Niemiecka fabryka czekolady Vivani  mieści się w Herford w Nadrenii Północnej - Westfalii. Właścicielami firmy jest rodzina Weinrich, która od 1895 roku specjalizuje się w produkcji czekolad z surowców pochodzących z ekologicznych upraw bez użycia nawozów sztucznych i pestycydów. Zakład korzysta z tradycyjnych receptur oraz dba o odpowiedzialne korzystanie z zasobów przyrody.
85% produkowanych czekolad otrzymało najwyższą nagrodę DLG Gold przyznawaną przez Niemieckie Towarzystwo Rolnicze (DLG).

Czekolady Vivani zachwycają wspaniałym smakiem i wysoką jakością produktu. Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie, ponieważ firma ma bardzo bogaty asortyment swoich wyrobów o różnym smaku i zawartości kakao. Ja w swoich zbiorach mam tylko niżej prezentowane opakowania.




Czekolada o smaku cappuccino i marcepanowa.


Z lewej czekolada o bardzo dużej zawartości kakao, aż 99%, zdrowa, ale naprawdę gorzka, z prawej gorzka z chili.

Dla miłośników wegańskich produktów przygotowano czekolady "ichoc"  bez użycia produktów zwierzęcych.


Czekolada z migdałami i kawałkami pomarańczy i czekolada z orzechami laskowymi. Obydwie na napoju ryżowym.

Firma produkuje również czekolady z nadzieniem alkoholowym, a także owocowym pod nazwą Porta. Niestety tych produktów w przepięknych opakowaniach nie spotkałam w naszym kraju.
.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz