piątek, 12 maja 2017

Czekolady MOSER ROTH

W 1841 roku w Stuttgarcie, cukiernik Wilhelm Roth założył firmę. W 1896 roku połączyła się ona z konkurencyjnym zakładem, której właścicielem był Eduard Otto Moser. Nazwa firmy Moser - Roth została zarejestrowana w 1902 roku. Na początku XX wieku  była to największa fabryka czekolady w Stuttgarcie. Fabryka została zamknięta z powodów politycznych, dopiero w 1948 roku wznowiono produkcję. Obecnie właścicielem jest August Storck KG. Czekolady Moser - Roth w 2007 roku zostały nagrodzone przez Niemieckie Towarzystwo Rolne.


Czekolady Moser - Roth mają eleganckie tekturowe opakowania, które otwierają się jak koperty. W środku znajduje się 5 małych czekoladek w ładnych sreberkach z logo firmy. Czekolady mają nietypową gramaturę 187,5 g. Powyżej: z kremem mlecznym, z musem wiśnia - chili, z musem pomarańczowym, z gorzkim kremem. 


Czekolady nadziewane: z kremem gruszkowym, z marcepanem, z musem jabłkowo - cynamonowym.


Czekolady pełne o gramaturze 125 g: o zawartości kakao 85%, 70%, z papryczką chili, z karmelem.

Zawartość opakowania: 5 małych czekoladek, odpowiednio z papryczką chili i z musem pomarańczowym.
Nie wszystkie czekolady jadłam. Te z dużą zawartością kakao cechuje wyrazisty smak, mają też zaletę, że nie można ich zjeść dużo. Próbowałam również tę z musem wiśniowym oraz z pomarańczowym, bardzo smaczne. Mus jest jak galaretka, smakuje doskonale. Ma się ochotę, żeby zjeść więcej. To czekolady warte spróbowania.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz